Untitled Document
Autohome Slovenija
Savlje 89, 1000 Ljubljana
Tel. 070 338 135
E-pošta: info@autohome.si
 
   
   
Untitled Document

 

Garancija
   
   Garancija
Vsak Autohome izdelek je na podlagi natančnih študij izdelan iz materialov, ki najbolj ustrezajo njegovi pričakovani uporabi. Petdesetletne izkušnje s proizvodi so podjetju omogočile izbiro primernih materialov, ki smo jih testirali v najrazličnejših vremenskih in potovalnih razmerah. Stroge kontrole kakovosti naših izdelkov zagotavljajo njihovo brezhibnost, tako materialov kot izdelave. Če bi se pojavile napake, lahko uporabite garancijo , ki velja dve leti od datuma nakupa izdelka. Uporabite lahko tudi petletno garancijo na sestavne dele sistema za odpiranje šotora (oglejte si opombe v navodilih, ki so priložena izdelku ali vprašajte za več informacij: e-mail:  autohome.si@gmail.si).

Vsak Autohome šotor ima serijsko številko (nalepka na notranji strani vhodnih vrat šotora), ki označuje šotor in prikazuje kontrolne teste, skozi katere je šel.


Garancijski pogoji
Zanesljivost in pravilno delovanje izdelkov so v glavnem odvisni od upoštevanja priloženih navodil za uporabo, zato poudarjamo naslednje:

 • garancija ne pokriva okvar, ki so posledica nepravilne uporabe ali normalne obrabe sestavnih delov
 • kupec mora poškodovane izdelke vrniti dobavitelju, pri katerem je kupil proizvod skupaj z računom (pogoj za veljavnost garancije)
 • o vseh možnih vidnih okvarah mora kupec obvestiti prodajalca v desetih dneh od nakupa blaga. Reklamirana okvara, po možnosti podprta z dokaznimi slikami, mora biti posredovana proizvajalcu skupaj s serijsko številko izdelka
 • o vrnitvi blaga se je potrebno vnaprej dogovoriti s proizvajalcem; blago mora biti poslano v originalni ali drugi primerni embalaži (brez pisne avtorizacije vrnitev blaga ni sprejemljiva)
 • proizvajalec mora poskrbeti za nadomestilo ali popravilo izdelka. Če gre za okvaro, ki ne sodi v domeno garancijskega kritja, mora biti popravilo opravljeno po razumni ceni, vključno s stroški pošiljanja.

Pomembno opozorilo
Vsak element, ki ga postavimo na streho vozila, spremeni njegovo običajno stanje; zato je pomembno, da ustrezno zmanjšamo hitrost.
Pretehtati moramo tudi, kakšna je kvaliteta ceste in oceniti prometne in vremenske razmere. Upoštevajte maksimalno dovoljeno obremenitev strehe, ki jo določa proizvajalec vašega vozila. Šotor dobro zaprite in pred odhodom preverite, če je prtljaga dobro pritrjena. Isto morate storiti tudi med postanki na poti.

Priporočamo vam, da ste zelo pozorni, kadar prevažate dodatno opremo v modelih šotorov, ki to omogočajo; nujno morate upoštevati maksimalno dovoljeno težo na vozilu, na strešnem prtljažniku in težo celotnega prevoznega tovora. Hkrati priporočamo, da natančno preberete tehnična navodila ali da zaprosite za podrobnejše informacije na autohome.si@gmail.com. Proizvajalec zavrača vsakršno odgovornost za morebitne nesreče zaradi nepravilne uporabe, napačnega vzdrževanja ali neupoštevanja splošnih navodil za uporabo šotora, ki so priložena proizvodu. Svetujemo vam tudi, da poskrbite za naslednje:

 • v šotoru otrok ne puščajte brez nadzora odraslih
 • bodite pozorni na maksimalno dovoljeno višino v podhodih, na pokritih parkiriščih in pazite na naslednje ovire: zapore, cestno signalizacijo in reklame, večje skale, drevesa, itd.
 • v primeru pranja vozila in šotora v avtomatski avto-pralnici se prepričajte, če je ta primerna za tako pranje
 • v šotoru ne prevažajte vnetljivih in nevarnih predmetov
 • izognite se parkiranju ali kampiranju v nevarnih okoljih ali v času izrednih vremenskih razmer (orkanov, tajfunov, poplav, zemeljskih plazov, itd.)
 • bodite čim bolj pozorni med izleti izven utrjenih cest in med ekstremnimi potovalnimi podvigi
   

Splošna navodila za uporabo šotora
Vabimo vas, da si natančno preberete posebna navodila in splošne napotke za uporabo in vzdrževanje šotora; navodila moramo upoštevati kot integralni del šotora. Nekaj splošnih navodil:

 • z mrežami (iz mehkih steklenih vlaken) proti komarjem moramo ravnati pazljivo: ne vlecite jih sunkovito, ker jih močan pritisk lahko raztrga ali drugače poškoduje.
 • Poskrbeti moramo za zadrge: priporočamo, da jih redno pozorno čistite in da pazite, da ne raztrgate oziroma poškodujete blaga. Za popolno delovanje zadrg predlagamo, da jih namažete z milom, voskom ali poškropite z ustreznim mazilom. Pred uporabo zadrg ali velcro trakov priporočamo, da odstranite delce peska, blata ali podobne ostanke.
 • Izogibajte se grobemu ravnanju z vrvicami za odpiranje oken; ne vlecite jih silovito in enako pozorni bodite pri uporabi elastičnih vrvi.
 • V primeru močnega vetra zaprite nadstreške in druge elemente, ki bi lahko ustvarili učinek »jadra«.
 • Preverite in po potrebi odstranite ostanke snega, ledu ali vode s strehe šotora, vključno z živalskimi iztrebki in rastlinskimi smolami (še posebej bodite previdni pri čiščenju tkanine).
 • S strešnimi šotori vedno ravnajte izredno pazljivo (drobne poškodbe školjke so običajno posledica udarcev ali napačnega ravnanja). Školjke ne smete vleči po tleh in ne smete upogibati njenih robov. Kadar želite odstraniti ali prestaviti strešni šotor, uporabljajte za to namenjene ročaje (ali vdolbine) pod spodnjim pokrovom školjke. Shranite jih lahko v pokončnem ali vodoravnem položaju (pri slednjem naj bo na tleh dno šotora); na školjko ne polagajte težkih predmetov.
 • Med odpiranjem ali zapiranjem šotora se prepričajte, da vas ne bo oviral noben del potovalne opreme (blazine, odeje, spalne vreče) ali druga osebna prtljaga.
 • Mehanizmi za zapiranje školjke so nastavljivi (zunanje kovinsko okovje za zapiranje). Priporočamo, da ne pretiravate z zategovanjem.
 • Izogibajte se vožnji z odprtim šotorom.
 • Vedno odprite kovinske kljuke za školjko (pri ustreznih modelih) preden uporabite ročaj; brez ročaja školjke ne moremo odpreti oziroma zapreti.
 • Modele šotorov s plinskimi vzmetmi zaprite tako, da preverite, da so te popolnoma navpične: vrvico moramo povleči navzdol navpično (ne vlecite je postrani oziroma v poševno smer).

Čiščenje in vzdrževanje
Tkanino moramo čistiti z blagimi čistili (uporabljajte mehke gobe in ne pretiravajte z drgnjenjem tkanine). Vašega prodajalca zaprosite za podrobnejše informacije o čistilih. Za školjko iz poliestra lahko uporabite katero koli čistilo; v primeru zelo agresivnih čistil, bodite pozorni na oznake in nalepke in še posebej na srebrno obarvani profil zgornjega dela školjke. Vse morebitne praske ali druge poškodbe školjke lahko odpravimo s preprostim popravilom (poškodovani del površine zgladite z drobnim brusnim papirjem ali polirno pasto).

Predlagamo, da pred zimo odstranite ležalno blazino in vzglavnike in da premažete vse kovinske dele s tanko plastjo olja. Premažite tudi mehanizme za zapiranje in druge elemente za odpiranje šotora in kovinsko okovje za zapiranje školjke, ki mora biti redno namazano. Školjko s šotorom lahko spravite v pokončnem položaju (širši del naj bo spodaj) ali vodoravno (dno šotora naj bo na tleh); v zadnjem primeru na školjko ne polagajte težkih predmetov. Preden odstranite šotor z vozila, ga najprej odklenite, tako da začnete pri strešnih nosilcih. Šotora ne dajajte s strehe skupaj s strešnimi nosilci, da ne poškodujete ohišja vozila. Šotor shranite v suh prostor.


Prevoz in pakiranje
Vsi proizvodi so zapakirani v trdo kartonsko škatlo z notranjim zaščitnim polistirenom. Tveganje dostave blaga nosi kupec, čeprav je s prodajo zajamčena brezplačna dostava do sedeža kupca.

Pred prevzemom blaga preverite, če je embalaža nepoškodovana; v primeru poškodovane embalaže, izgubljenih pošiljk ali poškodovanih kartonskih škatel, prosimo, da opišete napako na transportni dokument in prosite dobavitelja, naj se podpiše ob vaših pripombah zaradi verodostojnosti. Tako bo zavarovalnica lahko povrnila upravičeno odškodnino. V nasprotnem primeru stroške nosi kupec.


Splošne informacije
Informacije na spletni strani podjetja Autohome niso obvezujoče. Vse slike, tehnični podatki, barve, teže, dimenzije so prikazane le informativno; proizvajalec si pridržuje pravico do tehničnih in konstrukcijskih sprememb ali sprememb zunanje podobe brez predhodnega obvestila. Potrebna popravila običajno opravi proizvajalec v pred-sezoni (oktober – februar); zato priporočamo, da upoštevate potreben čas in ukrepate pravočasno. Za morebitne spore, ki izhajajo iz dobavne pogodbe in zadevajo blago ali poškodbe na blagu, je edino pristojno sodišče v Mantovi, v Italiji.


Untitled Document
 
   
 
   
 
 
 
 
   
 
   
 
 
 
 
   
 
   
 
   
Untitled Document
   

Copyright © 2019 Zifer Italia srl - Autohome® International Registered Trade Mark - All rights reserved
Autohome Slovenija, Savlje 89, 1000 Ljubljana, Slovenija
Tel. 070 338 135 - E-pošta: info@autohome.si